Mediteren terwijl ik op de bus wacht

Enkele maanden terug ben ik gestart met de opleiding MBCT oftewel Mindfulness Based Cognitive Therapy. Op allerlei momenten probeer ik dan ook bepaalde technieken en methodes toe te passen op mijzelf. Zo ook vanochtend op de bushalte toen ik op de display zag dat ik nog 5 minuten moest wachten. Ik ben niet zo goed in wachten … dus bedacht ik mij dat het een goeie gelegenheid was om 5 minuten te mediteren.

Finding peace in the midst of chaos.

Terwijl ik mijn ademhalingsoefeningen (met geopende ogen) doe zie ik van alles gebeuren. Een vader van school die voorbij fietst, de drukte van voorbijgaande autos’ en de haast wat iedereen heeft. Oh ik zie een bord van de makelaar over het nieuwe woonproject. Even googlen denk ik, maar dan tegelijk: oh nee, ik ben met mijn mindfulness oefening bezig! Terug naar mijn intentie. Rust vinden terwijl je midden in de chaos staat. Een uitdaging …

En toch, dat is waar het om gaat. Want rust vinden zou makkelijk zijn als je geen afleidingen had, als je geen zorgen had, geen verdriet en iedereen om je heen gezond en gelukkig was. Rust vinden te midden van chaos, dat is de uitdaging. Hoe doe je dat? Waarom zou je dat willen? Wat heb je daarvoor nodig?

Te vaak wachten we op het eind van een moeilijke periode voordat we gaan genieten gaan leven, gaan ontspannen. Wat kun je doen om nu rust te krijgen in je lijf?

Wees lief voor jezelf. Wees bewust van je gevoel. Dat mag er zijn net als jij.

Tip: begin met eenvoudige ademhalingsoefeningen. Je adem is rustiger als je ontspannen bent, maar je wordt ook rustiger als je bewust en met aandacht ademt. Adem in, houd 5 seconden vast en adem uit. Doe dit 1 minuut om te beginnen en als het lukt herhaal je het enkele keren op een dag.

Liefs,

Gladys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s