Queen of my castle

Kastelen spreken nog steeds tot de verbeelding. De functie van een kasteel was om veiligheid en bescherming te bieden aan een beperkte groep mensen, voornamelijk van adel en bijbehorende leden. Deze bescherming werd geboden door de sterkte van het kasteel, het bouwwerk en eventueel de ophaalbrug. 

Kracht, bescherming en samen met je familie/ vrienden. Daar staat een kasteel voor. Tegenwoordig wonen de meeste van ons niet in kastelen maar eigenlijk zoeken we dezelfde eigenschappen. Geborgen voelen bij de mensen met wie je bent, veiligheid en kracht om de bescherming voor jezelf en naasten te bieden als het nodig is. 

Hoe kan het dan toch dat je soms in een huis met anderen kunt wonen en dit niet kunt ervaren. Hoe kun je gebrek aan veiligheid ervaren ondanks dat er sloten op de deur zijn? Hoe kun je gebrek aan geborgenheid ervaren terwijl je omringd worden door familieleden of vrienden? Hoe kan het dat je je niet krachtig voelt?

Stel dat je jouw eigen kasteel zou bouwen. Hoe zou deze eruit zien. Mijn kasteel zou in ieder geval omringd worden door het groen van bomen, bloemen en kruiden, door dieren zoals herten en vogels. Ik denk dat ik ook wel een aantal wachters zou willen rondom de burcht. In mijn kasteel wonen degene die het dichtste bij mijn hart liggen. Dit is een vrije kleine groep bedenk ik mij als ik na ga hoeveel mensen ik ken. In het kasteel heeft iedereen genoeg ruimte. Fysieke ruimte staat voor mij ook symbool voor vrijheid en jezelf zijn. Het gevoel wat het ideale plaatje van mijn kasteel mij geeft is vrijheid, warmte en zorg. Dat kasteel staat ook voor wie ik ben en hoe ik leef.

Misschien is jouw ideale woonverblijf geen kasteel. Misschien visualiseer je je liever in een bos, een bunker, een hutje op de Himalaya of iets heel anders. Hoe ziet jouw ‘huis’ eruit? En kun je benoemen waar al jouw woonwensen voor staan? Leef je in overeenstemming met deze wensen? Stel bijvoorbeeld dat je graag in de natuur zou wonen omdat je dan het ultieme gevoel van vrijheid zou hebben. Ervaar je op dit moment genoeg vrijheid in je leven? Of misschien heb je behoefte aan bescherming? Waarom is dat, kun je dat bereiken en wat doe je daaraan?

Misschien leef je al overeenkomstig je hartsverlangen of ben je onderweg daar naartoe. Ben je helemaal ontkoppeld van jouw gevoel, je verlangens en dromen en wil je bewuster leven? Boek dan een online of persoonlijke sessie. Dan gaan we bouwen aan jouw “kasteel”.

Liefs, Gladys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s