Het ontprikkeldieet

Er zijn redenen waarom je overprikkeld bent geraakt. Wat maakt dat je zo erg de behoefte kreeg aan rust? Aan even helemaal niets?

Met deze zin eindigt het laatste hoofdstuk van het boek Het ontprikkeldieet van Josine van Boxmeer. Het geeft ook aan voor wie dit boek bedoeld is. Voor jou als je verlangt naar rust. Voor jou als je teveel prikkels ervaart. Voor jou als het woord dieet weerstand oproept.

Recepten

Dieet gaat in dit boek namelijk niet over wat je niet mag maar eerder over wat goed is voor je, wat je nodig hebt en wat je juist kunt toevoegen in je leven. Recepten voor een goede nachtrust. Recepten die je een ‘lekker’ gevoel geven en die tegelijkertijd je ‘soul’ voeden. Recepten die je helpen om je aan de niet aflatende stroom van prikkels te onttrekken.

Dit boek is een leidraad voor een leven waarin je beter omgaat met de overdosis aan dagelijkse prikkels. Hoe voorkom je dat je geest overbelast raakt door alles wat bij je binnen komt?

De vakantie staat voor de deur voor velen en dat zijn vaak periodes waarin we bijkomen van de dagelijkse beslommeringen en op zoek gaan naar een sfeer en setting wat ons gelukkig maakt. Al is het maar voor 3 weken. Is jouw vakantie kenmerkend voor hoe je je leven wat meer of liever zou hebben?

Josine is open over haar eigen ervaringen met prikkels, de term hooggevoeligheid en haar proces tijdens haar burn-out. Over de stress van allerlei therapieën en over hoe zij tot rust kwam door vooral naar zichzelf te luisteren. Te luisteren naar de signalen van haar lichaam, te voelen en door te zijn wie zij is.

Indeling van het boek

Wil je wat meer achtergrond over prikkels dan kun je het beste aan het begin van het boek beginnen. Ben je te onrustig, te druk of snel verveeld dan kun je ook een ‘recept’ uitkiezen dat jou aanspreekt en daar mee van start gaan. Een recept voor meer hygge in je leven, of een recept waarmee je piekeren voor altijd uit je leven bant? Een recept voor verveling is ook mogelijk! Ik kan mij herinneren dat ik als kind bijna onvermoeibaar bleef roepen naar mijn moeder dat ik mij verveelde …  Had ik toen kunnen weten dat verveling geen last maar een lust zou kunnen zijn?

Rustoorden

De tips voor rustoorden, waarvoor je niet of nauwelijks in je buidel hoeft te tasten, vind ik top! De kosten voor ‘een beetje rust’ rijzen namelijk de pan uit. Aan geluk, tevredenheid en innerlijke rust lijkt een behoorlijk prijskaartje te hangen. Behalve haar recepten voor een retraite/ spa dag in eigen huis is de aanvulling van locaties voor rustoorden van Josine van toegevoegde waarde.

Vanaf oktober ga ik een 2-jarige opleiding Meditatie docent volgen. Wat zou het dan mooi zijn om een plek te kunnen creëeren waar mensen kunnen komen om te rusten. Wellicht een plek zoals de beschreven rustoorden in dit boek of een geheel eigen plek.

Fijne inspiratie, handige tips en een gevoel van herkenning. Dat is wat dit boek je zal opleveren.

Tot slot; voor balans in je leven heb je niet alleen stilte en afzondering nodig maar een juiste mix met intense prikkels. Dus geniet van je borrels, ga los op feestjes en leef met heel je hart.

Liefs, Gladys

2 gedachten over “Het ontprikkeldieet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s