Gewoon wachten

Hoe gewoon is wachten voor jou? Wachten op de bus, wachten tot je aanmelding rond is, wachten tot de scheiding er door is. Wachten vereist karakter. Als je ooit echt ergens op gewacht hebt dan weet je dat.

Maar wat doe je gedurende het proces van wachten? Van de week stond ik op de metro te wachten. Op Amsterdam Centraal dus zolang duurde het wachten niet. Intussen zag ik allerlei mensen om mij heen op hun telefoon en/ of met oortjes in. Niks nieuw denk je dan maar opeens bedacht ik mij; wat deden we vroeger als we stonden te wachten? Gewoon wachten? Een praatje maken met iemand, een boek lezen, in gedachten verzinken?  Ik kan mij niet eens meer herinneren hoe dat was.

Ben ik nog wel in staat om te wachten?

Hoe gemakkelijk warm je je maaltijd op in de magnetron. Heel vaak hoeven we niet meer te wachten dus kun je ook de vraag stellen of het nog nodig is om wachten te beoefenen. Wachten gaat over geduld, over het vormen van karakter. Maar serieus … wie interesseert zich in karaktervorming terwijl je wacht?

De hamvraag is toch altijd; wat levert het mij op? Zou het kunnen dat wachten niet over de bestemming gaat maar over het huidig moment? Niet over waar je naartoe gaat maar over waar je bent.

Gedurende het wachten.

Mozes (bijbels verhaal) wachtte 40 jaar op de belofte en desondanks mocht hij het beloofde land niet in. De volgende generatie echter wel! Terwijl zijn generatie aan het wachten, klagen en werken was werd de volgende generatie gevormd en klaar gemaakt voor iets nieuws. Wachten is nooit passief. Terwijl je wacht gebeurt er van alles waar je niet perse bewust van bent. Op het moment van schrijven wacht ik in de tram terwijl ik gereden wordt naar mijn bestemming. Ik ben dus onderweg. Als ik bij de bakker een belegd broodje bestel wordt er een maaltijd klaar gemaakt wat ik mag ontvangen.

img_9878

Waar wacht jij op?

Wat gebeurt er nu? Misschien zie je het gebeuren of voel je de veranderingen. Wachten is totaal niet passief! Terwijl je wacht zijn er allerlei processen gaande. Van sommige ben je bewust en van andere heb je geen flauw benul.

Wachten heeft volgens Van Dale betekenissen en associaties zoals verwachten, waken en oplettendheid. Allemaal betekenissen die alertheid behoeven. Hoe alert ben jij op dit moment? Wat is er gaande in jou of in jouw leven nu?

Terwijl je wacht … wees liefdevol voor jezelf. Heb vertrouwen en geduld. Blijf positief over de toekomst. Terwijl je wacht, wees alert. Wachten is nooit gewoon.

Liefs, Gladys

voor meer info over coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, balans en zingeving ga je naar http://www.gladysjiwalal.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s