Verbinden

Ik houd van treinstations! Zo vaak reis ik niet met de trein maar elk korte en lange rit en elk station maakt mij blij. Nou moet ik er wel bij vertellen dat ik allang niet meer tijdens de spits reis met de trein …

Dromen en verwachtingen

Wat is het van stations dat mij zo blij maakt bedacht ik mij de laatste keer? Het is het gevoel van onderweg zijn. Onderweg naar je bestemming terwijl de reis allerlei verwachtingen, dromen, ontmoetingen met zich mee brengt. Het gevoel van vrijheid om onderweg een koffietje mee te nemen of niet …. een tijdschrift te scoren bij de Bruna voor in de trein of niet … nog even mijzelf of een ander verwennen met een heerlijk geurend cadeautje van Rituals of niet … allerlei mogelijkheden op het station waardoor je ervaart dat de wereld in al zijn facetten binnen handbereik ligt.

Onderweg

Maar ook het gevoel van onderweg zijn. Onderweg naar werk, school, een geliefde. Onderweg zijn creëert de illusie dat het op de bestemming goed of zelfs beter zal zijn. De bestemming is de droom waar ik niet altijd van durf te dromen maar ik ben vertrokken van ergens en vast niet met de bedoeling dat de bestemming mij zal teleurstellen. Onderweg besluit ik al dan niet bewust dat de bestemming de moeite waard zal zijn.

Tussenstop in Dubai

Nieuwe ontmoetingen

Ontmoetingen met nieuwe mensen. Soms maak je een praatje en soms ook niet. Niks is verplicht. Het uitwisselen van een goed bedoelde blik, dankbaarheid omdat we beiden in vrijheid onderweg zijn. Ontmoeting met mijzelf. Met nieuwe ervaringen. Met ruimte in mijn hoofd om inspiratie toe te staan. Nieuwe ideeën borrelen op dankzij deze ontmoetingen. Verbinden met mijzelf en de ander. Dat is wat deze ontmoetingen teweeg brengen.

En het cirkeltje is rond. We zijn terug bij verbinden, zoals wel vaker in mijn blogs. Waarom houd ik zo van treinstations? Want hier voel ik de verbinding. Hier IS er verbinding.

Verbinding

Verbinding met mijzelf. Verbinding met de ander. Verbinding met elkaar. Kun jij jezelf toestaan om te verbinden? Verbinden met je hart, je wensen, je gedachten? Kun je toestaan om te voelen wat het gebrek aan verbinding met je doet?

Treinstations. Een nieuw symbool van verbinden.

Voel je welkom voor een sessie. Online of offline.

Liefs, Gladys